FAQ

Zijn jullie gecertificeerd?

Ja! We hebben het certificaat NEN 4400 en Arbeids Normering. De volgende controle is in Februari (op www.normeringarbeid.nl kunt u de geldigheid van de certificering van iedere Detacherings bedrijf controleren). "Onze Certificaten"

Waar komen die mensen vandaan?
Uit Polen, uit het oosten bij de Oekraiense grens, uit het zuiden uit de buurt van Krakow en uit het westen oost bij de Duitse grens. Deze gebieden zijn relatief arm, de mensen zijn dus extra gemotiveerd en komen van agrarische scholen en boeren families.
Ik heb slechte ervaring met jonge Poolse mensen. Ze drinken veel en zorgen voor overlast.
We zijn al 10 jaar op deze markt actief en dit stereotype beeld komt in ons bedrijf al lang niet meer voor. We hebben een heel strenge selectie die we al in polen uitvoeren. We bekijken de rapportcijfers en de achtergrond van de uitzendkrachten en selecteren alleen maar de meest betrouwbare. Ook hebben we speciale discipline managers die in geval van ongemak of problemen 24/7h bereikbaar zijn. Menselijkheid staat bij ons hoog in het vaandel maar wij letten echt op discipline.
Als ik de goedkoopste mensen van 18 wil, regelen jullie ze dan allemaal in deze leeftijd?
Het is natuurlijk heel moeilijk om te garanderen dat alle mensen binnen de groep exact 18 jaar zijn. Onze databank bestaat echter grotendeels uit mensen van 18 tot 21 jaar. Dus wat tariefstelling betreft zullen we, in overleg met u, tot een passend aanbod komen.
Als ik af en toe bijvoorbeeld een extra man nodig heb, hebben jullie die dan klaar staan?
Ja, we zijn heel erg flexibel. Stel u belt ons vandaag op omdat u morgen 1-2 extra mensen nodig heeft dan is dat echt geen probleem. We hebben altijd iemand klaar staan voor zo'n geval. Grotere aantal mensen op zeer korte termijn is natuurlijk wat moeilijker, maar in ieder geval hebben wij binnen 3 dagen 5-10 mensen voor u klaar staan. Voor grotere aantallen moeten we het ten minste een week van te voren weten.
Kunnen De mensen ook bij mij(werkgever) op de loonlijst? Ik heb ook mijn eigen huisvesting voor hen.
Ja natuurlijk kan dat. Dan spreken we een percentage af dat we per persoon krijgen. Als u eigen huisvesting heeft krijgt u aanzienlijke korting op het uurtarief. (0.7-1.2e)
Als het scholieren zijn, dan moet ik hun begeleiden en daar heb ik geen zin in en tijd voor.
Onze mensen zijn Geen scholieren. Het zijn GESCHOOLDE arbeiders die net klaar zijn met hun agrarische opleiding en heel erg graag aan het werk willen. De plaatsen in Polen waar ze vandaan komen zijn niet bepaald kansrijk, dus deze mensen zijn ze heel erg enthousiast om in Nederland aan de slag te gaan. Natuurlijk moeten ze zoals iedereen kort ingewerkt worden maar ze hebben door hun achtergrond daarna echter geen begeleiding meer nodig. Het zijn gewone agrarische medewerkers.
Wat als ik voor jullie kies en het blijkt dat de mensen het werk niet goed doen?
Voor dit geval hebben we speciaal test dag(dagen). Het is logisch dat in de eerste paar dagen die productiviteit van een medewerker wat anders is dan als hij het werk al gewent is. Daarom is bij minder ervaren medewerkers een optie dat de eerste twee inwerkdagen gratis zijn. De medewerkers leren hoe het moet en de werkgever betaald helemaal niets. Geen risico dus. Stel dat een bepaalde medewerker het echt niet kan, dan wisselen we die om in een nieuwe ervaren medewerker.
De prijzen die jullie hebben zijn echt laag! En dan nog de huisvesting etc?? Hoe is dat mogelijk?
Omdat de Nederlandse wet het mogelijk maakt om jongere mensen minder per uur te betalen dan oudere mensen, kunnen wij dit ook hier doen. Omdat het vaak vrienden van elkaar zijn vinden ze het juist gezellig om met 2-3 personen op een kamer te gaan. Hiermee kunnen we ook wat bezuinigen als het gaat om huisvesting. We hebben al 10 jaar ervaring en hebben ons systeem en werkwijze perfectioneert. U kunt altijd contact opnemen met onze boekhouder die u hier graag meer over verteld.
Werkzaamheden in mijn bedrijf zijn heel specifiek en de mensen moeten dat kunnen of leren.
Dat is te begrijpen. We selecteren de mensen die het beste bij uw behoefde passen. Of u meisjes wilt, bij voorbeeld voor het binden van bloemen of juist sterke jongens voor het stapelen van boxen. Bij bijzondere werkzaamheden zetten we een team in dat door een supervisor begeleid wordt in. Het komt echter niet vaak voor dat we voor een bepaald werkgebied geen ervaringsdeskundige kunnen leveren.
Hoe is het met de taal?
De meeste mensen spreken Engels. Ze dragen ook altijd hun ID bij zich in geval van Belastingdienst controle. Ook is de eerste inwerkdag(dagen) een tolk van ILS erbij die meewerkt en alles duidelijk uitlegt en de mensen aanstuurt.
Zijn de mensen flexibel in werktijden? Kunnen ze ook in het weekend werken?
De natuur heft ook geen weekend dus moet er vaak ook doorgewerkt worden. Onze mensen willen zo veel uren maken als mogelijk. Onze mensen zijn heel flexibel en werken graag extra uren, ook in het weekend.
Jullie regelen echt alles? Wat is daar precies inbegrepen?
De transport van en naar Polen. De huisvesting -zo dicht als mogelijk bij de werkplek. Transport van en naar werk. Zorgverzekering, Sofinummer en alle andere wettelijke zaken. De juiste selectie en discipline management. De urenadministratie en natuurlijk de uitbetalingen. Voor een uitgebreide beschrijving van onze diensten verwijs ik u graag naar All-in Paket.